Vorlesung: Agriculture, Nutrition and Sustainable food systems - Details

Vorlesung: Agriculture, Nutrition and Sustainable food systems - Details

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Allgemeine Informationen

Veranstaltungsname Vorlesung: Agriculture, Nutrition and Sustainable food systems
Untertitel
Veranstaltungsnummer 740872
Semester SoSe 2024
Aktuelle Anzahl der Teilnehmenden 38
erwartete Teilnehmendenanzahl 45
Heimat-Einrichtung Fakultät für Agrarwissenschaften
beteiligte Einrichtungen Ernährung und Landwirtschaft
Veranstaltungstyp Vorlesung in der Kategorie Lehre
Erster Termin Montag, 08.04.2024 16:15 - 17:45, Ort: (VG 4.105 (Verfügungsgebäude - PIZ 5361))
Art/Form
Voraussetzungen Prior knowledge of microeocnomics at BSc level is useful. Prior experience with Stata or SPSS may be helpful but is not a requirement.
Leistungsnachweis →Ab hier automatisch erfasste Informationen / Beyond this point, the information is filled in automatically←

Prüfungsleistung(en) je Modul / Exam details per module:

* [(M.SIA.E42.Mp) Agriculture, Nutrition and Sustainable food systems][1]
* Klausur: Mi, 10.07.2024, von 08:30:00 bis 10:00:00 ([VG 2.101 (Verfügungsgebäude - PIZ 5361)][2])
* Klausur: Mo, 14.10.2024, von 16:00:00 bis 17:30:00 ([VG 2.101 (Verfügungsgebäude - PIZ 5361)][2])

[1]: https://ecampus.uni-goettingen.de/h1/pages/startFlow.xhtml?_flowId=detailView-flow&unitId=43848&periodId=272
[2]: https://www.geodata.uni-goettingen.de/lageplan/?ident=5361_1_2.OG_2.101

Räume und Zeiten

(ZHG002 (ZHG))
Montag: 16:15 - 17:45, wöchentlich (8x)
(VG 4.105 (Verfügungsgebäude - PIZ 5361))
Montag: 16:15 - 17:45, wöchentlich (5x)
(VG 2.101 (Verfügungsgebäude - PIZ 5361))
Mittwoch: 08:15 - 09:45, wöchentlich (12x)

Studienbereiche

Modulzuordnungen

Kommentar/Beschreibung

Learning outcome, core skills:

Students learn how food systems and food policies are shaping what we eat, how we produce our food, and how this links to sustainable development in a global context. The course covers food systems in both developing and developed countries. Students learn to engage in a critical debate on the role of food policies and other drivers in shaping what we consume, how this links to food production and sustainable development, including health, environment and the economy. Students learn to analyze these themes by engaging in basic data analysis, case studies and the critical analysis and exposition of arguments.

Agriculture, Nutrition and Sustainable food systems (Lecture)

Contents:



This module introduces students to apply systems thinking to the global challenges of food security, nutrition, health and sustainability. It introduces the relevant concepts, analyses the drivers and food policies that may transform food systems using an interdisciplinary approach.



Every lecture is accompanied by a more practical session in which basic analysis of data (using Stata) or comparative and critical analysis are applied to the specific themes or policies covered in the lecture.